Afvalinzameling in Nobelhorst

Afvalinzameling in Nobelhorst

In de laagbouwgebieden van Nobelhorst wordt het afval ingezameld via afvalbakken aan huis en via bovengrondse containers voor restafval in de buurt. Bewoners kunnen drie afvalbakken aanvragen voor aan huis, één voor papier, één voor bioafval en één voor plastic, metaal en drankkartons (PMD). Bioafval en PMD zijn dan verplicht, papier is optioneel. Het restafval kan achterlaten worden in de bovengrondse containers voor restafval in de buurt. Een of meerdere afvalbakken aanvragen?

almere.nl/afvalbak

Bewoners van de hoogbouw in Nobelhorst kunnen hun afval achterlaten in de ondergrondse of bovengrondse containers voor restafval, bioafval, papier en plastic, metaal en drankkartons (PMD) in de buurt. Op de containers staat aangegeven welk afval in welke container thuishoort.

Grofvuil

Onder grofvuil verstaan we: bankstellen of kasten, grote verpakkingsmaterialen, piepschuim, pallets, elektrische apparaten, klusmateriaal, grof tuinafval e.d. Breng uw grofvuil naar één van de drie recyclingperrons in Almere:

  • Argonweg 81, 1362 AD Almere Poort
  • Vlotbrugweg 36, 1332 AJ Almere Buiten
  • Upcyclecentrum: De Steiger 113, 1351 AK Almere Haven

Openingstijden maandag t/m zaterdag 9.00 – 17.00 uur. Of maak een afspraak om uw grofvuil te laten ophalen via: almere.nl/grofvuil 

Almere Afval App

Informatie over actuele inzameldagen, locaties van afvalcontainers of wel afval in welke bak moet  vindt u in de Almere Afval App. Deze app bevat ook een herinneringsfunctie zodat u nooit meer te laat bent met het aan de straat zetten van uw bak. De Almere Afval App kunt u downloaden in de Playstore (voor Android telefoons) of in de App store (voor IPhones). Meer weten over de Almere Afval App? Lees verder op: almere.nl/afvalkalender 

Meer weten

Wilt u meer weten over het scheiden en inzamelen van afval in Almere? Kijk dan op  almere.nl/afval. 

Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen zoals aangepaste openingstijden van de recyclingperrons of wisseling van ophaaldagen? Volg ons dan via Facebook.