Skip to content

Nobelhorst

* Op 2 juli 2019 vond de participatieavond plaats voor Veld 6: De Boswachterij. (Toekomstige) bewoners gingen met elkaar in gesprek om samen tot verbeteringen te komen voor het inrichtingsplan. Er is veel opgeschreven. Als u er niet bij was kunt u uw reactie ook mailen naar buurtschappennobelhorst@almere.nl. Was u er wel bij, maar heeft u nog aanvullingen dan zijn deze ook welkom. U kunt reageren tot vrijdag 23 augustus 2019. 

Aan de oostkant van Almere, in het stadsdeel Hout ontstaat buurtje voor buurtje een compleet nieuwe wijk, genaamd Nobelhorst. Rust, ruimte en groen, maar wel aan de rand van een stad met alle voorzieningen. Zowel Almere Haven, het centrum van Almere, als het Gooi zijn in 10 minuten bereikbaar met de auto. In het gezellige dorp Nobelhorst kan je zelf je eigen droomhuis bouwen, maar ook een huis kopen of huren. Ook zijn er veel mogelijkheden om het wonen en werken te combineren.

Kijk ook eens op de pagina Buurten in Nobelhorst

Wonen en zelf bouwen in Nobelhorst

In Nobelhorst kun je een huis kopen of jouw eigen droomhuis zelf bouwen op een kavel. In elke buurt zijn kavels beschikbaar. Kijk op de kavelkaart van ikbouwmijnhuisinalmere.nl voor meer informatie en beschikbare kavels. Ongeveer 20% van de woningen zijn woningen in de socialehuursector. Ymere realiseert in Fase 1 en 2 ongeveer 290 huizen. Dit zijn zowel eengezinswoningen als appartementen.

Nieuws

Update terreinafwerking veld 4 en veld 9

19 augustus 2019

Door een technische storing in de steenfabriek ligt de terreinafwerking voor veld 4 en veld 9 tijdelijk stil. De verwachting is dat in de tweede helft van september de werkzaamheden verder gaan. In veld 9 worden in de tussentijd schanskorven...

Lees meer...

Dorps Nobelhorst

11 juli 2019

Nobelhorst kan zich ook in fases 3 en 4 verder ontwikkelen tot een dorpse, sociaal duurzame wijk. Geslaagde ontwikkeling In het Ontwikkelingsplan Almere Hout Noord – ‘Wijk voor initiatieven’ werd in 2010 de wens uitgesproken om Nobelhorst in 4...

Lees meer...