Ondernemen in Almere Hout

Ondernemen in Almere Hout

Voor ondernemers is ook genoeg ruimte in Almere Hout. Het is op veel plekken mogelijk. Hieronder laten we de mogelijkheden zien. 

Werken aan huis

Werk je graag aan thuis? Dat kan in je huurhuis, koop- of zelfbouwhuis in Almere Hout. Zolang de hoofdfunctie van je huis duidelijk voor wonen bestemd is, mag je maximaal 50% van je huis gebruiken voor werken. Ideaal toch?

Bedrijventerrein Het Ambacht in Nobelhorst 

Ben je je werkzolder of bedrijfsunit ontgroeid en is een ‘echt’ groot bedrijventerrein weer een stap te ver? Goed nieuws! In het Ambacht, een kleinschalig woon-/werkterrein aan de rand van Nobelhorst, zijn vrije woon-/werkkavels te koop. Dit terrein voor kleinschalige bedrijven grenst aan de Vinkwegbuurt en aan het nog te ontwikkelen bedrijventerrein Twentsekant. Aan de randen van Het Ambacht kun je een woon/-werkhuis realiseren. Deze vrije kavels zijn er in verschillende maten.

Het Ambacht is goed bereikbaar vanaf de A6 en de A27 en is centraal gelegen in Almere en Nederland. Deze vrije kavels zijn uniek in Almere. Hier bouw je in een landelijke en rustige omgeving je eigen woon-/werkhuis. In Nobelhorst komen in totaal drie kleinschalige bedrijventerreinen. Met in de 1e fase Het Ambacht.

Wat kan je bouwen in Het Ambacht

Het Ambacht is bedoeld voor bedrijven met een lage milieubelasting/milieucategorie. Dat zijn bijvoorbeeld een kleine drukkerij, cateraar, hovenier of een installatiebedrijf. Ook kleinschalige kantoortjes, maatschappelijke voorzieningen en dienstverlening zijn welkom.

Als ondernemer bepaal je zelfde grootte, maat en inrichting van de kavel. Kavels dichtbij de woonwijk zijn kleiner, richting A6 juist groter. 

Meer informatie over deze kavels zijn te krijgen bij het ondernemersloket via telefoonnummer 14 036 of infoverberg dit@almere.nl.

Bedrijfsruimte huren 

In het appartementengebouw De Melkfabriek in Nobelhorst heb je niet alleen de mogelijkheid om te wonen maar ook om een bedrijfsruimte te huren. Ymere verhuurt deze ruimtes. Op de website van Ymere kun je zien of er op dit moment bedrijfsruimte vrij is.

Ondernemerskavels

In Nobelhorst liggen verspreid door de wijk een aantal ondernemerskavels. Deze bieden specifiek ruimte om je eigen bedrijfsruimte te bouwen, met daarbij een bedrijfswoning. Van administratief tot creatief, van adviesbureau tot een winkel. Wonen met een duidelijk zichtbare en herkenbare werkfunctie aan huis op een goed bereikbare locatie. Informatie over deze kavels zijn te krijgen bij de Kavelwinkel.

Meer informatie

De gemeente Almere ondersteunt en faciliteert (startende) ondernemers flink. Bij het Ondernemersloket kunnen ondernemers terecht voor snelle afhandeling van vergunningsaanvragen en vormt het loket een vraagbaak bij complexe ondernemersvragen. Het loket is bereikbaar via telefoonnummer 14 036 en via infoverberg dit@almere.nl.

Kijk voor meer informatie ook op Ondernemen in Almere.