Skip to content

Terreinafwerking Niels Bohrstraat en Owen Richardsonstraat

17 december 2019

Een grote storing in de ovens van de fabriek waar de stenen voor de terreinafwerking worden gebakken heeft voor flink wat vertraging gezorgd. De stenen die we in Nobelhorst gebruiken worden speciaal voor het project gemaakt. Hoewel het voornemen was dat de werkzaamheden begin januari 2020 in de Niels Bohrstraat en Owen Richardsonstraat te hervatten, is er besloten de periode toch nog iets te verlengen.

Er zijn twee redenen voor:

1. Gemeente Almere wil rekening houden met de bouwactiviteiten aan de laatste woning in de Niels Bohrstraat (nummer 28). Eind januari vindt het laatste zware transport plaats om deze woning af te maken.

2. In januari start de bouw van twee bruggen in de Niels Bohrstraat. De aannemer heeft te kennen gegeven deze bruggen vanaf twee zijden van het water te plaatsen. Dit betekend dat er toch nog zware transporten (prefab elementen) door de Owen Richardsonstraat en de Niels Bohrstraat moeten. Deze werkzaamheden worden in de loop van maart voltooid. De transporten kunnen zorgen voor een druk op recent aangebracht straatwerk en het is derhalve onverstandig om begin januari al door te gaan met de geplande straatwerkzaamheden.

Wanneer de bruggen zijn opgeleverd kunnen we in één keer alles netjes afwerken en zijn er geen risico's dat het werk opnieuw moet.