Skip to content

Proef afvalinzameling Nobelhorst

Terugblik inloopavond Afval

Op 10 september was in de Sterrenschool een inloopavond over afval. Ongeveer 60 bewoners kwamen langs om hun vragen te stellen over afvalinzameling. De vragen waren uiteenlopend: van hoe kan ik mijn keuze duidelijk maken tot aan waar meld ik dat bedrijven hun afval in de gezamenlijke containers dumpen. We kijken samen met de bezoekers terug op een informatieve avond. Hieronder leest u kort de belangrijkste onderwerpen die voorbij kwamen. Er kwamen allereerst veel vragen binnen over de locaties van opstelplekken, bovengrondse- en ondergrondse containers. Deze ziet u op bijgevoegd kaartje.

Vragen van Nobelhorst Midden (veld 1, 2, 3, 5 en 12)

We kregen veel vragen over wanneer we gaan stemmen. Er komt geen officiële stemming. Voor de laagbouw woningen geldt dat u zelf kunt kiezen: afvalbakken bij u aan huis, waarbij restafval op afstand blijft (optie 1) of u brengt al uw afval weg op afstand (optie 2).

Nobelhorst Midden laagbouw

Kiest u voor afvalbakken aan huis, restafval op afstand? Dan kunt u per direct afvalbakken aan huis aanvragen via dit formulier. De afvalbakken worden sinds vorige week geleegd volgens dit schema:

  • PMD: woensdag in de even weeknummers
  • Bio-afval: woensdag in de oneven weeknummers
  • Papier/karton: dinsdag in de even weeknummers

Dit en meer informatie komt te staan in de Almere Afval App. Deze is al te downloaden in de Google of Play Store. Kiest u voor optie 2? Dan hoeft u niets te doen en brengt u gewoon uw afval weg zoals u eerder ook deed. Nobelhorst Midden Hoogbouw De hoogbouw woningen hoeven niet te kiezen. Zij krijgen ondergrondse containers waar eerder de bovengrondse containers stonden: tegenover de Werkfabriek, ten hoogte van de Marie Curiestraat. Verder verandert er niets. De start van de werkzaamheden is in de eerste week van oktober. De bovengrondse containers worden pas weggehaald als alle ondergrondse containers geplaatst zijn.

Vragen van Nobelhorst Zuid (veld 4, 6, 7 en 9) en Nobelhorst Noord (veld 8, 10 en 11)

U kunt via dit formulier drie afvalbakken voor aan huis aanvragen. Het restafval brengt u naar de voor u bekende bovengrondse containers in de buurt. Deze afvalbakken worden geleegd volgens dit schema: - PMD: woensdag in de even weeknummers - Bio-afval: woensdag in de oneven weeknummers - Papier/karton: dinsdag in de even weeknummers Dit en meer informatie komt te staan in de Almere Afval App. Deze is al te downloaden in de Google of Play Store.

Samenvatting 

  • Opstelplaatsen kunt u vinden op het bijgevoegde kaartje
  • Woont u in Nobelhorst Midden in de laagbouw? Alleen dan kiest u voor optie 1 of optie 2
  • Woont u in Nobelhorst Midden in de Hoogbouw? U hoeft niet te kiezen u brengt uw afval naar de (nu nog) bovengrondse containers.
  • Woont u in Nobelhort Noord of Zuid? U hoeft niet te kiezen maar u kán een extra afvalbak aanvragen. Restafval brengt u naar de bovengrondse containers.

Heeft u nog andere vragen? Dan horen wij graag van u via telefoonnummer 14 036 of vul het contactformulier in.