In veld 13 zijn 2 buurten met verschillende karakteristieken gebouwd: De Brouwerij en de Boerderij.

De Brouwerij

De Brouwerij is een stoere nieuwe buurt, met een industriële sfeer. Het industriële karakter zie je terug in het type huizen, de architectuur, de materiaalkeuze zoals rode gebakken klinkers en de straten. Er komen loodsen en pakhuizen rond een erf. Bijvoorbeeld een huizenrij oogt als een stoer fabrieksgebouw met opvallende dakranden en schoorstenen. Je woont hier ook vrij, want rondom en dwars door de buurt komen watergangen. Dus bijna iedereen woont aan het water.

De boerderij

De Boerderij is een gezellig groen buurtje aan de boerensloot geïnspireerd door het boerenleven. Het groene grazige weiland in het midden van de buurt wordt een natuurlijke speelplek voor kinderen én een fijne plek waar je je buren ontmoet en je lekker kunt picknicken. Hier vind je een grote rode beuk en een mooie treurwilg aan het water. Ook komen er fruitbomen; perenbomen en verschillende soorten appelbomen. De buurt is omgeven door water, waardoor bijna alle huizen een tuin aan het water krijgen. De tuinen hebben natuurlijke oevers met veel ruimte om heerlijk te recreëren: vissen, een frisse duik en bootje varen.

Veld 13

Participatie gezamenlijke plek Rietland

Tijdens de participatie zijn veel ideeën verzameld voor de gezamenlijke plek in het Rietland. Deze ideeën zijn verwerkt in onderstaande schetsen. De speelaanleiding van deze locatie is aanvullend op het spelen op de natuurlijke speelplek midden in de buurt (Hooiland, aan het water). De keus voor een van de speelaanleidingen is afhankelijk van de inrichting van de speelplek in Hooiland.

Lees de uitgewerkte Terugkoppeling participatie Rietland


Participatie gezamenlijke plek Brouwerij

Tijdens de participatie zijn veel ideeën verzameld voor de gezamenlijke plek in de Brouwerij. 

Lees de uitgewerkte Terugkoppeling participatie De Brouwerij