De Dorpshaven

Wonen in De Dorpshaven. De naam zegt het eigenlijk al. Hier leef je aan en mét het water. Wandel rond, door de straatjes langs het water naar de centrale haven. Het jaagpad en de route langs de centrale groene es verbinden de buurt met de rest van Nobelhorst.

De Dorpshaven in Nobelhorst heeft een link naar de vissershaventjes van de voormalige Zuiderzee. De vissers waren herkenbaar door het patroon van hun gebreide visserstruien. Deze patronen zijn vertaald naar de baksteen patronen die de huizen elk een eigen identiteit geven en daarmee herkenbaar maken. De huizen hebben hun eigen identiteit door de kenmerkende groene, gele en rode bakstenen. Prettig dat er veel variatie in aanbod is, zo heb je wat te kiezen.

Vanaf de Marie Curielaan kun je op drie plaatsen het buurtje inrijden. Welke entree je ook neemt, je staat altijd gelijk in contact met het water. Soms is het uitzicht vrij en een andere keer zijn het de kleine doorkijkjes die je weten te verrassen. Je parkeert je auto op een eigen of openbare parkeerplaats.