Skip to content

Nobelhorst

Spelend meisje voor buurtschuur

Aan de oostkant van Almere, in het stadsdeel Hout ontstaat buurtje voor buurtje een compleet nieuwe wijk, genaamd Nobelhorst. Rust, ruimte en groen, maar wel aan de rand van een stad met alle voorzieningen. Zowel Almere Haven, het centrum van Almere, als het Gooi zijn in 10 minuten bereikbaar met de auto. In het gezellige dorp Nobelhorst kan je zelf je eigen droomhuis bouwen, maar ook een huis kopen of huren. Ook zijn er veel mogelijkheden om het wonen en werken te combineren.

De ontwikkeling van Nobelhorst

Nobelhorst krijgt in totaal 4.200 woningen. De bouw vindt plaats in vier fases. De eerste fase met ruim 800 woningen is bijna klaar. Fase 2 Noord, De Vallei met zo'n 500 huizen, is gestart in 2018. Fase 2 Zuid volgt na 2020. Fase 3 Noord Het Marktdorp (500 – 800 huizen) start vanaf 2019 en Fase 4 na 2020.

Kijk ook eens op de pagina Buurten in Nobelhorst

Wonen en zelf bouwen in Nobelhorst

In Nobelhorst kun je een huis kopen of jouw eigen droomhuis zelf bouwen op een kavel. In elke buurt zijn kavels beschikbaar. Kijk op de kavelkaart van ikbouwmijnhuisinalmere.nl voor meer informatie en beschikbare kavels. Ongeveer 20% van de woningen zijn woningen in de socialehuursector. Ymere realiseert in Fase 1 en 2 ongeveer 290 huizen. Dit zijn zowel eengezinswoningen als appartementen.

Nieuws

Geen nieuws in deze lijst: