Skip to content

Mooie Landelijke Opschoondag

29 maart 2019

Wethouder Hilde van Garderen gaf zaterdag 23 maart het startschot van de Landelijke Opschoondag in Almere op de Grote Markt in het centrum van Almere Stad. 

De wethouder overhandigde samen met rapper Yes-R aan verschillende Supporters van Schoon een bloemetje en oorkonde voor hun enorme inzet in hun wijk. De wethouder prees ook nog extra de inzet van vier kinderen van basisschool de Drieluik voor hun inzet tegen zwerfafval. Zij ontvingen een duurzame drinkfles.

Yes-R trad deze middag op en er waren verschillende attracties. Zo konden bezoekers een workshop volgen bij een afvalbaktrommelaar, konden kinderen geschminkt worden, er liepen  afvalbaronessen rond die het publiek vertelden hoe om te gaan met hun afval en er was een brassband die iedereen opriep om naar de Grote Markt te komen. Daarnaast konden de wagens  van Stadsreiniging die ook op de Grote Markt stonden bekeken worden. Verder konden bewoners zich aanmelden om Supporters van Schoon te worden.

In totaal deden ruim 8000 Almeerders mee aan dit jaar van de Landelijke Opschoondag en de Week van Nederland Schoon die van maandag 18 tot en met vrijdag 22 maart was. In de stad werden op verschillende plekken opruimacties gehouden door inwoners, bedrijven, organisaties en scholieren.

Wilt u ook helpen om uw buurt schoon te houden? Dan kunt u nu ook nog Supporter van Schoon worden! Kijk op Zwerfvuil.