Skip to content

Openbaar Vervoer

Openbaar Vervoer

Bus Nobelhorst
Normaal krijgt een wijk pas bij 600 woningen een stadsdienst, maar in Nobelhorst is dit eerder geregeld.
De volgende tijdelijke oplossing is gekozen: Buslijn 17 rijdt op werkdagen tijdens de ochtend- en avondspits van Nobelhorst naar de Sallandsekant in Almere (duur 7 minuten). Vanuit de Sallandsekant kan je overstappen op een van de andere bussen in Almere. Vanaf 11 december 2016 worden op werkdagen ook ‘lunchritten’ aangeboden tussen 11.30 en 13.15 uur. Connexxion rijdt lijn 17 met een 8 persoons voertuig, voorzien van OV chipkaart apparatuur. De dienstregeling van lijn 17 is via deze link te raadplegen.

Bus Vogelhorst/Paradijs-/Prieëelvogelweg
In Almere Hout rijdt 1 regionale buslijn in opdracht van de provincie Flevoland: Lijn 159 van Almere naar Harderwijk via Zeewolde v.v. De 159 rijdt over de Vogelweg en heeft haltes bij het villapark Vogelhorst en de Paradijs/Prieëelvogelweg. Andere buslijnen in de buurt zijn lijn 156 en lijn 160. Deze lijnen rijden over de Waterlandseweg en halteren bij het tankstation.

Kijk op de site www.connexxion.nl of www.9292.nl voor de actuele vertrektijden.

Trein
Op korte termijn zal er geen treinverbinding komen. In de verre toekomst komt deze er mogelijk wel. Dit is afhankelijk van hoe de toekomstige uitbreiding van Almere zich zal ontwikkelen. Deze ontwikkeling wordt ook wel de ‘schaalsprong’ genoemd. In de komende 10 jaar wordt zeker geen treinverbinding verwacht.

Meer informatie
Meer informatie over het openbaar vervoer in Almere is te vinden op www.almere.nl/ov